dilluns, de setembre 10, 2007

comissió


I ara una cosa una miqueta més seriosa. Tots sabem que al poble hi han moltes associacions i això ens ompli d'orgull perquè és una font de vida i activitats per a Vilafranca. Podríem dir que és bo, no? Però hi han alguns aspectes que potser estan un poc descuidats. El tracte que ha rebut "l'art" del poble no ha estat mai massa acurat. Potser són massa les persones que no saben/sabem fins a quin punt és rica Vilafranca artísticament parlant. Estem eclipsats per Morella i no veiem el que tenim. A cadascú el que li toca, Morella és preciosa i blablabla, d'acord, però Vilafranca té coses interessants i de molt de valor.

I ací volia anar a parar. Des de fa sis anys un grup molt xicotet de persones està lluitant per recuperar patrimoni i per cuidar el que tenim, que no es perga. Aquesta gent es va començar reunint de forma ocasional i avui en dia constituixen la "Comissió Pro-restauració del Temple Parroquial". Com a membre de la comissió que sóc, em fa molt de goig poder explicar algunes de les coses que hem fet, perquè trobe que el treball ha estat intens i que és prou desconegut. Així, he decidit fer una espècie de monogràfic sobre tot el que s'ha fet durant els sis anys de vida d'aquesta comissió. Açò és un exercici de propaganda pur i dur, però també m'agradaria que servira de mostra, primer per a pendre conciència del que es té, i segon per a vore que els xicotets esforços tenen recompensa i que es poden aconseguir moltes coses mentre que es recupera patrimoni, es coneix millor la pròpia història i es fan activitats.

Sols un detall pràctic. Seran 7 entregues, la primera de totes demà (xq avui em va lento internet, viva ono!). Són curtetes i intentaré posar moltes imatges per a que siguen més agradables. La primera és un resum d'activitats fetes, després en venen 4 de coses que s'han restaurat, modificat o millorat, a continuació en trobem una d'objectes que s'han trobat i recuperat i finalment una de projectes de futur. Espero que les gaudiu.

Com que la comissió és "del temple" aprofito i deixo imatges de l'església de vila, que m'encanta.