dimarts, de juliol 31, 2007

les cuques

Segons el diccionari de la RAE, una cuca és:

cucaracha.

(De cuca, oruga de mariposa).

1. f. cochinilla de humedad.

2. f. Insecto ortóptero, nocturno y corredor, de unos tres centímetros de largo, cuerpo deprimido, aplanado, de color negro por encima y rojizo por debajo, alas y élitros rudimentarios en la hembra, antenas filiformes, las seis patas casi iguales y el abdomen terminado por dos puntas articuladas.

3. f. Insecto del mismo género que el anterior, con el cuerpo rojizo, élitros un poco más largos que el cuerpo y alas plegadas en abanico. Es propio de América.

4. f. tabaco cucarachero.




I jo afegiria que són aquelles estimades amigues que plaguen la ciutat i que ens esperen a la porta de casa (què mages que són que ens la cuiden mentre que no estem), pel carrer o inclús a la cuina. Ou yea! Són les grans oblidades de la societat! Sempre perseguint-les i matant-les sense cap tipus de cosideració. És que els humans som del que no hi ha, eh, com que són xicotetes i fastigoses, ale, a espaxurrar-les sense cap mirament ni pietat. Pobretes, sort que tenen un refugi natural a la ciutat de València, tan bruta i semi-putrefacta. És l'hàbitat ideal, elles són felices ací i ho demostren corrent pels carrers i les portes de casa. És que si jo fòra cuca també vindria a viure ací...


Redéu, què bruta està València! Fastigosa, abandonada i deixada. La borera de ma casa dóna llàstima, trencada, amb taulellets de quatre o cinc formes diferents i prou mal posats, plena de taques i coses indefinides apegades... i el jardinet de la gran via... en estat deplorable. L'altre dia no sabia si riure o plorar quan vaig vore al treballador minucipal intentant tallar la... gespa? Ací va la foto, que no te desperdici.


En fi, que no sé si em reacostumaré a viure entre tanta brutícia i fem, ni en una ciutat que mira taaaaan poc pel ciutadà. Les comparacions són horribles però és que crec que estem molt malament en aquestos aspectes. Que no ho veiem?!?!? Quina tristor (i fàstig) per favor!!!!


En deustch deixaré "der Kakerlak", que significa cuca. I d'imatges deixe a El Bosco, amb la "Pedra de la bogeria" i al treballador de casa, pobret, tallant la terra, ai! Ah, ací deixe l'enllaç del català, que se m'havia descuidat.

P.S: a este país no plou mai?!?!