dijous, de setembre 13, 2007

santa bàrbera

Ací va la segona entrega. Disculpeu per la presentació però no estic en el meu ordinador i en aquest no puc/sé...(/no em deixa!) ajustar les imatges. Ja intentaré arreglar-ho. Bis bald!


RESTAURACIÓ DE SANTA BÀRBERA






L’ermita de Santa Bàrbera va ser construida entre 1773 i 1794. De planta molt senzilla, contava amb un pòrtic de tres arcs de pedra que va ser enderrocat a 1970. A 1973 els veïns la van netejar, li van canviar la teulada i li van colocar un paviment de terratzo entre altres coses.









A 2004 es va dur a terme la restauració de les pintures interiors originals del segle XVIII. Aquestes representen a Santa Bàrbera en el moment previ del seu martiri (morta decapitada), i a quatre santes de devoció amb els seus atributs: Santa Caterina d’Alexandria (roda dentada i drac), Santa Margarida d’Antioquia (drac i creu), Santa Apol·lònia (tenalles amb queixal i una palma) i santa Dorotea (flors i fruits). També trobem motius florals i vegetals.


La intervenció, duta a terme per l’empresa Arte Vecchio S.L es va realitzar en dues fases:

Primera fase: novembre de 2004: pre-consolidació general de la policromia, neteja general, eliminació de sals, eliminació d’insectes i nius d’aus, consolidació interna dels materials base i la policromia, neteja de la policromia (excrements, insectes i greixos) i farciment de les escletxes.



Segona fase: juliol 2005: fixació de la policromia, neteja, lluiment i farciment de parts que manquen, estudi i reconstrucció del dibuix, reintegració del color, restauració del daurat i protecció final del conjunt.


Ha costat un total de 30.674 € que s’han pagat amb dues subvencions de la Generalitat Valenciana, amb les almoïnes dels veïns del poble i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca.