diumenge, d’abril 29, 2007

Wunderbar!

Per a qui no ho sàpiga hi ha en marxa una campanya d'elecció de les "Noves 7 meravelles del món". Tots coneixem alguna de les "7 Meravelles del món antic" i del que es tracta ara és de triar-ne set més. La idea és molt interessant i seria genial si, com podeu sospitar, no es limitara a ser tot un tingladillo sacaperras muntat al voltant del tema. Quan entreu a la pàgina on heu de votar (ho heu de fer! i vos donaré motius que a mi em convencen) voreu que hi ha de tot, des de viatges organitzats fins a una tenda on-line. El cas és que, estratègia comercial o no, la cosa tira avant. I perquè ens hauria de preocupar una cosa així? Perquè tenim una candidatura que ens toca de ben a prop, l'Alhambra.

La quëstió és que s'hauria de triar segons uns criteris que vagen més enllà del pur patriotisme (que en aquestos casos aflora massa ràpid) o de coses tipus "he estat allí" o "els americans em cauen mal, no els vote" o "és que és bonic". Per tant, a l'hora de votar s'ha de pensar una miqueta, clar que els motius abans esmentats són importants i vàlids però no han de ser els únics. Molaria saber més coses del que es va a votar. Suficient? Pues no, perquè jo he votat segons el que sabia dels meus estudis d'història de l'art però clar, si tenim en compte que la meitat de les coses no les he estudiades mai, pues caguerà també. En resum, que intenteu votar de la millor forma possible i au.


I per què haurieu de votar? Molt senzill, perquè la cosa va en marxa, no pararà perquè nosaltres deixem de votar. És un projecte que va avant. Així que, per a que isca una altra meravella, que isca l'Alhambra, que és el que ens pilla més a prop i que té moltíssima història i sabor... i perquè és increible, home! Pels seus patis corren molts segles d'història, històries de diferents cultures i pobles. A més és tot un regal visual. Ja sé que em poso horterilla però és que és cert. S'ha de conèixer i s'ha de vore en directe. I no hem d'oblidar que si eixira com a una de les 7 noves meravelles seria una molt bona notícia, tan per al monument (perquè són diners amb els quals es pot conservar) com per al poble "granaíno", que són molt majos i, ja que estem, que tenen una ciutat que mola moltíssim. És que al remat és una qüestió turística i de diners...i per a que s'ho emporte un altre, pues que s'ho quede l'Alhambra, que mèrits no li'n falten! Vos deixo un enllaç amb una xicoteta història de l'Alhambra, per a que tingueu més motius a l'hora de votar. I per favor, voteu (ací)!!! S'ha d'aconseguir que isca! Un parell d'enllaços més: enllaç eins, enllaç zwei. Per cert, quan es vota es trien set candidats d'entre els 21 que hi han, no és un vot únic, per a que vegeu que podreu apostar per més llocs, però l'Alhambra tb!!!!

I en alemany, avui els números cardinals de l'1 al 10. Eins (ains), zwei (etsvai), drei (drai), vier (fia), fünf (funf, funf, a vint-i-cinc de desembre.....jjeje), sechs (seks), sieben (siiiiiben), acht (ajt), neun (noin), zehn (tsen). I totes les imatges són de l'Alhambra, per descomptat. Voteu!!!!!

7 Comments:

Anonymous Anònim said...

a mi m'has convençut i mira, ja he votat per..., mmm, l'estàtua de la llibertat..., no?

jaja, q no...

29 d’abril, 2007 21:28

 
Blogger neuis said...

oh sí, m'encanta este poder de convicció. ala, que s'anime més gent però, per favor, no la voteu a ella (que els americans em cauen mal... :-P) gràcies per votar i pel comentari!

29 d’abril, 2007 22:50

 
Anonymous Anònim said...

em convencen els arguments, tots excepte un: ens toca més a prop. A prop de...? els granainos són gent maja, val, però això es pot dir de molts altres pobles, i jo no em sent més a prop d'ells sols pel fet de pertànyer a l'estat espanyol.
Si canvie eixe argument pels de "compartim una part de la història", "va ser un exemple de convivència" i, per descomptat, mantenint "per a fastidiar als nord-americans", ja sóc del teu equip.
vaig a votar, i que no es diga.

30 d’abril, 2007 19:07

 
Blogger neuis said...

Lola! Gràcies per votar i pel comentari. Crec que si que seria més adient dir que compartim una part de la història i que va ser un exemple de multiculturalisme però no estic d'acord amb lo de l'estat. És evident que el simple fet de viure tots dins d'unes fronteres comunes no ens fa iguals ni tampoc té perquè fer-nos sentir més a prop. Però és que compartim moltes més coses amb ells que amb qualsevol persona d'un altre país. Em pareix que l'ambient cultural en el que creixem i ens eduquem és molt important i que ens marca. Segurament tindràs més coses a vore amb la meitat de persones de la resta del món que amb molts espanyols (als quals potser prefeririem vore desaparèixer) però amb aquestos compartixes coses que amb els demés no. No sé si m'esplique. El que vull dir és que compartim una cultura, una forma de vore la vida, uns costums bàsics que ens són més o menys comuns i que en altres països són diferents. I amb açò no vull dir ni que siguem millor ni pitjors, ni que altres persones no puguen dependre els nostres costums (o al contrari). Sols és que crec que realment l'argument de que ens pilla més a prop és vàlid, sobretot des de que visc a un altre país. Espere que m'entengues. Un besi!

01 de maig, 2007 15:39

 
Blogger Dario said...

Jo he votat a l'alhambra i a les 6 meravelles que pitjor anaven (sis del bottom top 10) per a retallar puestos.

08 de maig, 2007 19:12

 
Blogger Dario said...

P.D. Wunderbar no te res a vore en el Wonderbra...no?

08 de maig, 2007 19:13

 
Blogger neuis said...

jajaja! segons com es mire. Wunderbar significa meravellós. Cadascú que establisca les seues relacions... ah, gràcies pel comentari i per la teua votació estratègica!

08 de maig, 2007 20:13

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home