dimarts, de setembre 18, 2007

La il·luminació



MODERNITZACIÓ DE LA IL·LUMINACIÓ


Ja des de la seua construcció l’interior de l’església ha estat molt fosc, ja que en aquell temps l’única il·luminació que tenia una església venia de les finestres i de làmpares d’oli i cera. Després de la guerra i gràcies a la feina de Mossén Puig, arribà la llum elèctrica a l’edifici. Aquesta modernització la dugué a terme l’empresa valenciana “La Católica”. L’obra es va fer entre el 3 i el 28 de maig de 1944 i va costar 14.574,85 pessetes.


Aquesta instal·lació va procurar respectar al màxim l’estètica de l’edifici i evitar danyar-lo. Però amb els anys foren necessàries modificacions i el resultat d’aquestes va ser l’aparició de punts poc segurs degut al diferent estat de conservació i la diferència de voltatge o a la col·locació de làmpares en llocs poc adients.


Per tots aquests motius entre setembre i novembre de 2006 es va desmontar l’anterior instal·lació i se’n posà una de nova, a la mesura de les necessitats de l’església, que ressalta les parts clau de l’edifici i que és de gran seguretat. S’han dissenyat dues il·luminacions diferents, una de més senzilla per al dia a dia i una altra més solemne per a les festes. El total de l’obra ha costat 61.345 € i l’ha realitzada l’empresa Llum 5.



L’obra ha estat finançada pels Fons Europeus Leader Plus, la Conselleria d’Educació i Cultura i Aportacions de la Comissió Pro-restauració de l’Església.



Fins a ací he penjat fotos de la vella il·luminació (excepte la de la capçalera). Atenció als invents que van fer per a posar les llums. Els fluorescents de la volta del cor i l'apanyo de "darth vader" són impressionants. A continuació poso imatges de "lo nou". Val la pena invertir uns minuts en anar a vore-ho en directe (i gastar-se l'euro o els cèntims que costa encendre tota la llum). Per cert, en alemany, das Licht, -er, que significa la llum.













2 Comments:

Anonymous Anònim said...

mola la foto de la guerra de les galàxies que has inclós. eixa làmpara l'hauríeu d'haver deixat, amb una bona publicitat els turistes farien cua per veure-la.

20 de setembre, 2007 21:23

 
Blogger neuis said...

sí, eixa làmpara és lo màxim. si vols la podem recuperar i la reaprofites per a la teua nova casa... no?

20 de setembre, 2007 23:24

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home