dimecres, de setembre 19, 2007

el campanar, la coberta i les campanes


El campanar de l’Església de Vilafranca quedà conformat entre 1908 i 1911 quan es va fer l’actual donat el mal estat del vell, tot i que no es pogué completar.

A 2002 es van començar canviar els jous metàl·lics de les campanes per uns de fusta, a la manera tradicional. Així mateix es van arranjar els bats i desperfectes que presentaven les campanes.




El 22 d’agost de 2004 impactà un raig que va tombar el parallamps i que va fer caure algunes pedres de la coberta. Així, després de fer un estudi preliminar, es va concloure la coberta octogonal amb pedra del tipus “de la Cantera de la Sènia”, es va recolocar la pedra original que coronava el campanar i es posar un nou parallamps i la veleta.













Les obres van ser revisades per l’arquitecta municipal i dutes a terme per l’empresa de Juan Carlos Alcón Carceller i la brigada municipal. La intervenció ha tingut un pressupost de 58.575 € i ha estat finançada per la Conselleria d’Educació i Cultura, per l’Ajuntament de Vilafranca i pels fons europeus Leader Plus.























El campanar va ser finalitzat l’11 de juliol de 2006.