divendres, de desembre 07, 2007

Luis miralles del carro



L'associació Vilafranquina Luís Miralles del Carro (que duu aquest nom en honor a un il·lustre músic vilafrancquí) ha estat guardonada amb un del premis valencians a la Solidaritat i el Voluntariat, en la vessant Cultural. Vos deixo tres enllaços amb notes de premsa per a que ho pogueu llegir amb atenció. Trobo que és molt emocionant que una entitat xicoteta com és Miralles del Carro haja estat reconeguda mab aquest premi. Enllaç 1, enllaç 2 i enllaç 3.



Com que per tv vilafranca i localia ja aniran informant i amb dades més de fiar que la meua memòria, ja no vos explique molt més. Sols que és una alegria i ens omple de satisfacció, hahaha!


Però sí que voldria comentar que els premis es van entregar a Sant Miquel dels Reis, que és un edifici emblemàtic de València. Actualment és la seu de la Biblioteca Valenciana, on es conserven els arxius de la ciutat. Es va construir a 1548 i la seua història és molt llarga i interesant. Un dia en parlarem amb temps. Però ara, el que m'interessa de tot açò és fer notar que moltes vegades no sabem el que tenim davant. M'esplico. Ningú de nosaltres posaria en dubte el valor ni la categoria que té Sant Miquel dels Reis com a edifici i conjunt, a que no? Heu de saber que alguns dels picapedrers (que no sé si es diu així en valencià) que hi van treballar allí venien directament de treballar a l'església de Vilafranca. Un dels mestres d'obra de l'església hi passà a Sant Miquel i es portà als treballadors. Com a referència bibliogràfica, podeu consultar "San Miguel de los Reyes. Arquitectura y construcción en el ámbito valenciano de la Edad Moderna. Valencia, Biblioteca Valenciana, 2001; dos tomos.".


Les fotos són de l'exterior de Sant Miquel i de l'acte d'entrega de premis. In en Deustch, "die Belohnung, -" que significa premi, recompensa...

Fins la propera!