divendres, de febrer 19, 2010

salud -al

Últimament no faig més que sentir anuncis per la ràdio de productes que te dixen com nou, com revital, energisil, alertal, recuperal i de memori. Per a mi que són tots el mateix però amb nom i anunciant diferent. Tenim el que te torna l'energia de viure, el que te dóna energia per "al sexo", el que te posa a tope, el que t'evita la resaca i el que te fa tindre memòria màgicament. No sé què és pitjor, si el producte o la cunya publicitària, perquè mira que són cutres, cutres. El pitjor (o millor, segons se mire) és el de l'energisil. La versió femenina, que ens conta com el seu Paco és un home nou pareix que l'haja gravada Esperanza Aguirre, lo qual no deixa de tindre gràcia. I la versió masculina, que canta "tariro-tariro" i diu coses com "sabado, sabadete, con energisil no problem", amb la mateixa pseudo-espe de fons, tampoc no té desperdici.

En fi, que jo em pregunte, per a què tanta xorrada? Si estàs cansat, dorm. Si no vols tindre resaca, controla't. Si no recordes les coses, te les pots apuntar o dependre millor. I si tens problemes sexuals, ves al metge. Açò comença a pareixer-se cada vegada més al capítol dels simpson en el que Homer se fot pastilles per a estar a tope o descansat. O en el que se dona descàrregues en l'ambulància i se punja morfina. La gent està fatal.

En alemany, die Kraft (com la maionesa), que vol dir energia (tipo vigor). I la imatge és de Commodo, vestit d'Hèrcules.

3 Comments:

Blogger Javi Sorribes said...

És la cultura de la medicalització. Tots els dies veiem gent que va al metge per a resoldre problemes que no són mèdics: se'ls ha mort un familiar, o no es porten bé amb la parella, o qualsevol altra cosa.

Ens han ensenyat que "una pastilleta" ho soluciona tot, i no és cert. Però clar, això mou molts diners.

20 de febrer, 2010 20:09

 
Blogger neuis said...

Estic d'acord en tú, javi. Jo també he pensat anar alguna vegada al metge per a vore si me dóna una pastilla per a que pegue "el estirón" d'una vegada.... hehe! Suposo que deus estar fart de vore gent desfilar diguent tonteries.

Però és que me pareix que ens prenen per imbècils amb lo de les pastilles estes. Fins i tot els noms són cutres. Així segur que guanyen diners, si ja comencen retallant pel departament de creativitat.

Definitivament, si algun dia tens una empresa de pastilles (què mal sona açò) li pots dir Laboratorios Pastillón sense despentinar-te. I jo vull ser sòcia capitalista!!! ;D

20 de febrer, 2010 22:27

 
Anonymous Amparo said...

Al leer tu post me ha acordado de las miles de botellitas misteriosas que vendían en los supermercados e incluso en las droguerías de Japón.

Mira este vídeo
http://www.kirainet.com/bebidas-energeticas-en-japon/

No inventamos nada...

23 de febrer, 2010 13:09

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home