dilluns, de juny 16, 2008

adéu, mestre palau

Si algú coneix el carrer mestre palau de valència comprendrà perquè escric açò. Abans era un carrer no massa gran, d'un únic carril de circulació, amb cotxes aparcats als dos costats i dues voreres prou amples amb uns arbres enormes de fulles verdes que donaven una ombra quasi màgica.


Doncs bé, per motius que desconec aquestos arbres han estat arrancats i substituits per uns ridículs tarongers, alts i prims, d'eixos que dónen taronges inmenjables.

No puc descriure amb paraules com se m'encongís el cor al vore en quin estat ha quedat el carrer. L'han amputat. Sí, és cert, ara pareix el doble de gran i luminós. Però això no compensa el mal fet. Em perdut la verdor dels arbres, el poquet aire que ens podien proporcionar, la frescor que ens regalaven a l'estiu i la sensació de que a la ciutat encara hi havien coses properes a la natura i fetes amb coneiximent.

No trobo cap tipus d'explicació per a aquest fet. Si els arbres estaven malalts, perquè han plantat aquestos (insistisc) ridículs tarongers, que l'únic que ens regalen són brutetat als carrers (perquè s'omplin de taronges horribles, que ningú no cull, que cauen a terra i ho embruten tot). No ho puc entendre, perquè no han posat arbres que quant cresquen es faran grans, com els que hi havia?

Estan fent una ciutat assèptica, que pareix de conte, però d'aquells contes de colors pastís i històries empalagoses. Aquesta no és la meua València, aquest no és el meu carrer mestre palau, pel que he transitat durant quasi 25 anys un terme mitjà de quatre vegades al dia (o més). Adéu estimat carrer mestre palau, ens han furtat el teu esperit.

I ara em pregunto, quin serà el proper que caurà, el carrer de l'Erudit Orellana?

En Deustch, arbre, que es diu der Baum, Bäume. La imatge és de Stadtpark de Graz.

4 Comments:

Anonymous Anònim said...

com que els tarongers crexen poc, no s'han de podar amb freqüència, no deixen caure a penes fulles, i les taronges que cauen ho fan una vegada a l'any. Conseqüència: manteniment zero. Eixa és la política de la Conselleria i supose que la de l'ajuntament, que les coses fastuoses s'inauguren (amb foto inclosa) i que el manteniment, que no és notícia i no du foto associada, desaparega.
I que posen uns arbres o uns altres depén de les existències als vivers municipals, i ara per ara sembla que sols tenen tarongers bords.
Per cert, ací les taronges les tirem, però no recorde a quina ciutat les arrepleguen i fan melmelada. Però com a València anem sobrats de recursos....

20 de juny, 2008 11:50

 
Blogger neuis said...

Hola anònim! Moltes gràcies pel teu comentari, em pareix super interessant. des del punt de vista econòmic realment és un bon motiu, el posar aquestos tarongers. Però des de la resta de punts de vista possibles al món, és una merda. sempre els diners.

la meua opinió sobre les persones que ens governen a la nostra terra va de mal en pitjor. no comulgue gens amb aquesta forma de fer de "les coses fastuoses a tope i les coses del dia a dia que els peten". em fa trista... i ens roben l'ombra dels carrers!!!!! :P

al final dius que a alguna ciutat es repleguen les taronges i fan melmelada. Eixes taronges que es fan al mig de la ciutat són aptes per al consum, no són una baconà?

Bé, una vegada més, gràcies pel teu temps i la informació!

20 de juny, 2008 13:35

 
Anonymous Anònim said...

Hvala za intiresnuyu iformatsiyu

19 de novembre, 2009 03:19

 
Anonymous Anònim said...

Exactament on puc trobar aquesta plataforma Weblog particular?

16 de febrer, 2013 14:50

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home